Thursday, 11 August 2011

Sejuk Perut Ibu Mengandung..Walaupun...hehe~~Yana Hadiahkan Rumah Semi-D Untuk Ibu,Bapa


Sebelum baca,cuba klik DI SINI dulu!!! Ada sesuatu yang menarik menanti!! -
 
KUALA LUMPUR – Pelakon dan pengarah filem, Yana Samsudin tidak pernah melupakan jasa serta pengorbanan kedua ibu bapanya apabila dia telah membelikan sebuah rumah agam semi-D di Yong Peng, Johor atas kejayaanny dalam bidang perfileman akhir-akhir ini.

Menurut Yana atau nama sebenarnya Norliana Samsudin, 26, dia sudah lama berniat untuk membelikan ibu bapanya sebuah rumah bagi memastikan keselesaan keluarganya itu akan lebih terjamin pada masa yang akan datang.

“Selepas hampir lima tahun bekerja keras dalam bidang lakonan dan mnegumpul duit maka tahun ini barulah impian saya itu menjadi kenyataan. Awalnya, ibu saya, Suhaily Abdullah, 46, tidak bersetuju dengan niat saya itu kerana dia mahu saya simpan duit.

“Bagaimanapun, saya tetap berkeras mahu membelikan keluarga saya sebuah rumah kerana ini adalah niat saya sejak dulu di mana pembabitan saya dalam bidang ini adalah untuk membantu meringan beban mereka selama ini,” katanya semasa ditemui malam semalam.

Pada pertemuan di Pusat Dagangan Dunia Putra itu, Yana hadir sebagai salah seorang daripada hampir 500 artis undangan yang hadir bagi menjayakan rakaman rancangan Melodi Raya yang akan disiarkan di TV3 Hari Raya Aidilfitri ke-6 dan ke-13 pukul 12.30 tengah hari.

Jelas anak kedua daripada tiga beradik keturunan Jawa dan Bidayuh ini, dia bersyukur kerana rezekinya sebagai pelakon murah apabila dia antara yang menerima bonus daripada MIG Production apabila filem Kongsi lakonannya mengutip kutipan tiket RM8.5 juta baru-baru ini.

“Hasil daripada kutipan tiket Kongsi yang menguntungkan itu, saya menerima bonus daripada MIG sebanyak RM10,000. Selain itu, selepas ini ada enam lagi filem lakonan saya yang ditayangkan di pawagan-pawagam seluruh negara.

“Antaranya filem berjudul 8 Jam, Adnan Sempit 2, Tiga Temujanji, Minyak Dagu, Aku Ada Kau Ada dan Bini-Biniku Gangster. Alhamdulliah rezeki saya dalam bidang lakonan semakin murah sejak kebelakangan ini,” ujarnya lagi.

No comments:

Post a Comment

Dah baca,sila lah komen... :)